Bujština je kraj kojim dominira pitoreskni gradić Buje smješten na vrhu brda nedaleko Umaga. Unutrašnjost Bujštine slikavaju prekasni krajolici koji se postepeno spuštaju k moru i posebno su idealan prostor za ljubitelje biciklizma.

Na svega nekoliko kilometara udaljenosti od mora naići ćete na prave brdske predjele. Stoga uživajte u vožnji biciklističkim stazama, koje su sigurno jedne od najatraktivnijih i koje vas vode kroz lijepe i gotovo netaknute pejzaže do obližnjih srednjovjekovnih gradića, smještenih na vrhovima brežuljaka, s predivnim pogledom na okolna sela, zaseoke, crkvice i plavetnilo mora. Uz biciklističke staze naići ćete na planinarske, pješačke, jahačke i vinske ceste.

Bike staze Bujštine su u sustavu istarskih bike staza prepoznatljive po svojoj atraktivnosti, jer sa svake točke na ovim stazama mogući su prekasni pogledi na more i brežuljke Gornje Bujštine.

Karakteristika ovih staza je da se postepeno penju od mora prema uzvišenim dijelovima Gornje Bujštine i to do najviše točke od otprilike 400 metara nadmorske visine.
Ovih obilježenih staza ima ukupno 12 i svaka je označena svojom bojom. Sve su između sebe povezane, a ukupna im je dužina oko 500 km.

Bike vodič sjeverozapadne Istre (PDF)

bike1bike2bike3

Subscribe to newsletter

NEWSLETTER

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.